عنوان : بررسی نقش رسانه های ایران در مواجه با زلزله های سال 96 و لزوم داشتن سواد رسانه ای برای انتخاب اطلاعات مناسب
کلمات کلیدی : رسانه ، بلایای طبیعی ، زلزله ، سیل ، آموزش ، رعب و وحشت ، امداد ، کمک رسانی
چکیده : تصور کنیم در شرایطی که افراد به هیچ نوع رسانه ای دسترسی نداشته باشند و در معرض حادثه ای مثل زلزله قرار بگیرند چگونه عمل خواهند کرد ؟
و زمانیکه افراد با رسانه های اطلاع رسان ارتباط دارند آیا عملکرد متفاوتی خواهند داشت ؟ آیا شرایط بهتری ایجاد خواهد شد یا بدتر ؟ چگونه رسانه می تواند تاثیر خوب یا بد داشته باشد ؟ ویا اصلا نگاه جامعه ایران به رسانه، چه به عنوان گیرنده اطلاعات و چه به عنوان اطلاع رسان کنترل شده و هدفمند هست ؟ در حادثه ی زلزله های تهران و سایر استان های ایران در سال 96 نقش رسانه ها چقدر خوب یا چقدر بد بوده و مردم کدام اطلاعات را می پذیرفتند و چه واکنشی نشان می دادند .
قطعا رسانه ها بطور عجیبی در تصمیم گیری ها ونوع نگاه و عملکرد جامعه تاثیر گذار هستند . در دنیای امروز و ارتباطات وسیع هر رسانه و سایت وکانال و... با یک هدف خاصی اطلاعاتی را در دسترس مردم قرار می دهد که تاثیر دلخواه خود را از جامعه بگیرد و بسیار لازم هست که مردم در پذیرش اطلاعات بینش درستی داشته باشند تااز تاثیرات منفی در امان بمانند . در این پژوهش سعی شده در حد بضاعت به بررسی اخبار و اطلاعات منتشر شده پیرامون حادثه های زلزله تهران و سایر شهرهای ایران و رفتار جامعه پرداخته شود . و تا حد امکان نکات قوت و ضعف در نقشی که رسانه ها در اطلاع رسانی وقوع حادثه ، آموزش اقدامات در زمان حادثه و پس از حادثه و امداد و کمک رسانی داشتند مطرح گردد و در نهایت با توجه به آنها نظریاتی برای ارتقای نقش رسانه ها در ایجاد جامعه ی متمدن تر بیان گردد.
مبانی نظری : در این پژوهش تاثیر رسانه ها در دیدگاه و عملکرد مردم و مسیولین در زلزله های سال 96 مورد بررسی قرار می گیرد . اینکه مردم چه اقداماتی را انجام دادند و چرا اینگونه عمل کردند ، زلزله ها در چه شدتی اتفاق افتادند و نقش صدا و سیما و کانال های تلگرام و سایت های مختلف اینترنتی در اطلاع رسانی و ایجاد آمادگی و راهنمایی مردم جامعه در شرایط زلزله و یا ایجاد رعب و وحشت بجا یا بیجا ، کمک رسانی به افراد آسیب دیده و کمک های دولتی و مردمی از دیدگاه مردم بررسی می شود .
- ۹۶/۱۱/۲۴